Egyre több biztosító tevékenykedik a hazai piacon, egyre nagyobb a kötelező biztosítás kínálata, és egyre nehezebb dönteni. Emellett egyre felgyorsultabb az életünk, tehát egyre kevesebb időnk van egy esetleges döntést meghozni, a részletek után menni. Még jó, hogy a biztosítási megoldások szélesedésével egy időben az internetes biztosítás közvetítés is fejlődik. Azonban felmerülhet az ügyfelekben a kérdés, hogy az interneten kötött biztosítás mennyire biztonságos, és biztosan kapunk csekket?


A kötelező biztosítás minden üzembentartó számára kötelező, aki a gépjárművével a közúti közlekedésben részt kíván venni. Azonban a törvény arra nem tér ki, hogy a biztosítást melyik biztosítónál kell kifizetni. A szabad biztosító váltás lehetővé teszi azt is, hogy évente egyszer a biztosítási évfordulón a szerződő másik, esetleg kedvezőbb biztosítást kössön. Így összegezve az üzembentartók két esetben kerülhetnek a kötelező biztosítás megkötésének folyamatába, amikor a gépjárművet megveszik, és amikor a biztosítási évfordulójuk van. Ezeknél az eseteknél van nagy szerepük az internetes biztosítás közvetítőknek.

A szakmai honlapokon egyre több helyen lehet megtalálni a kötelező biztosítás kalkulátor rendszert, mely az alapadatok alapján néhány pillanat alatt kiszámolja és megmutatja az összes biztosító valamennyi ajánlatát. Ez nagy segítség mindenkinek, hiszen így néhány perc alatt megismerheti a teljes hazai kínálatot. A legjobb ajánlatot kiválasztva a rendszer segítségével lehetősége van az üzembentartónak a szerződést is megkötni. Ebben az esetben először egy alkuszi megbízást kap elektronikus úton, melyet ha aláírva visszaküld a biztosítás közvetítő részére akkor megkapja a teljesen hivatalos ajánlatot, mellyel már közlekedhet. A kötvényt a biztosító fogja megküldeni a csekkel, vagy a díjbekérővel együtt postai úton. Napjainkban a gyorsaság, és a kedvezményes díjak miatt több százezren választják a biztosítás kötés ezen formáját. A kérdésre válaszolva el lehet mondani, hogy teljesen biztonságos. Csak néhány dologra érdemes odafigyelni. Mikor az ajánlatot tölti legyen mindenben körültekintő, és ellenőrizze le az adatokat. Amikor a kötvényt megkapja újra ellenőrizze le az adatokat és akkor már biztosan nem lesz semmi gond a szerződésével.