Gyakran olyan dolgoktól szeretnénk megszabadulni a vezetékeken keresztül, melyeknek semmi keresnivalójuk ott és bizony dugulást okoznak. Pl.: elhasznált zsírt vagy ételmaradékot még melegen a lefolyóba vagy a WC-be öntjük bele. Ilyenkor dugulás következik be, ami már sajnos otthoni házi praktikákkal nem orvosolható.


A másik nagy probléma, hogy ha azt hisszük, hogy mosogatás közben elegendő csak a meleg vagy forró víz használata a zsíros szennyeződések eltávolítására. Ha sikerül is forró vízzel a zsírt feloldanunk mosogatás közben, a zsír oldása ugyan eleinte tökéletes lesz, de ahogy a meleg víz kihűl, elveszti oldóképességét, és a zsiradék kirakódik a hideg lefolyócső falára. A zsír- és iszaplerakódásokat meg lehet szüntetni megfelelő víznyomású és vízhozamú tisztítógéppel. A víznyomás mellett igen fontos paraméter a vízhozam is. A vízsugaras készülékek képesek meleg vízzel, mosólúggal is tisztítani a vezetékeket, szilárd szennyeződéssel azonban nemigen tudnak elbánni.

A lerakodott zsír- és egyéb iszapszennyeződés még további vegyszerekkel keveredik, akkor egy agresszívabb, szilárd réteg alakulhat ki a szennyvíz elvezető cső falán. A szilárd szennyeződések által keletkező tömörebb dugulásokra inkább spirálos vagy más fej használata javasolt. Mivel a cserélhető fejek különböző dugulásokra specializáltak, így a különböző fajtájú lerakódásokra mindig a legmegfelelőbb szerszámot lehet hozzá kiválasztani. Ha esetleg otthonában is hasonló probléma előfordult, akkor hagyja a munkát ránk! Hívjon bizalommal minket és megoldjuk Ön helyett a kialakult problémát!