Szlovákiából jöhet a gáz július 1-jétől a magyar-szlovák gázvezetéken, miután a Magyar Energetikai és Közmű - szabályozási Hivatal kiadta az ehhez szükséges működési engedélyt is már. A Magyar Energetikai és Közmű - szabályozási Hivatal határozatára hivatkozva a Magyar Nemzet azt írta, hogy a csővezetéket üzemeltető, állami tulajdonú Magyar Gáz Tranzit Zrt. megkapta a szállítási, illetve a rendszer-üzemeltetői engedélyt.


110 kilométer hosszú - A kereskedelmi gázszállítási tevékenységet a határozat értelmében július 1-jétől kezdhetik meg, abban az esetben miután a vezeték próbaüzeme a közelmúltban lezárult. Az MGT a jövő hét elején teszi közzé a július havi szabad kapacitásait, amelyekre jelentkezni lehet.

Gázvezetékek átadása - Robert Fico szlovák és Orbán Viktor magyar miniszterelnök 2014 márciusában adta át ünnepélyesen a magyar - szlovák gázvezetéket. A mindkét irányba szállítani képes vezeték 110 kilométer hosszú, éves szállítási kapacitása Magyarország felé évi 4,4 milliárd köbméter, míg az ellenkező irányba 1,6 milliárd köbméter.