A csillagjegyek közti összeillés az asztrológiának egy külön tudományága, melyet szinasztriának neveznek. Ennek lényege, hogy két személy találkozása során vajon tudományos alapon összegyeztethető-e a két jegy mindenféle tulajdonsága, vagy az lesz az eredmény, hogy jobb egymást messziről elkerülni. Nézzük, a szinasztria szerint ki illik a Bikához? Mivel a Bika szülötte igen válogatós érzelmi téren, ráadásul a kapcsolataiban a tökéletes partnert keresi, ezért nem egyszerű számára megtalálni élete során a minden szempontból megfelelő partnert. Az érzéseinek, érzelmeinek gyakran nem, vagy csak nagyon nehezen képes hangot adni, az effajta kifejező eszközök tára nála igen hiányos. A legmegfelelőbb társ a Bika számára az, aki vele szinte teljes mértékben azonosan gondolkodik a világ dolgairól. Ha megállapodik, kitartó és családközpontú, az érzelmeket mindenkor az anyagi javak elé helyezi.


Egész élete során a Bika azon igyekszik, hogy családja számára megteremtse a biztonságos és harmonikus életet. Odaadó társ, aki mellette kitart, azt feltételek nélkül képes szeretni. Könnyen megbocsátja és el is fogadja a társa hibáit, szinte minden helyzetben képes kompromisszumokra.

Ennek tükrében a Bika részére talán a legideálisabb pár a Bak, a Szűz, a Rák és a Halak, egy másik Bikával és a Skorpióval végletes kapcsolatokat ápolhat, mert ezekkel a jegyekkel vagy remekül kijön, vagy pedig megmérgezhetik egymás életét. Nem tanácsos erőltetni párkapcsolatot a Kossal, az Ikrekkel, a Mérleggel és az Oroszlánnal, de a Nyilasok és Vízöntők sem ideális társak számukra, mert ezekkel a jegyekkel vagy igen rövid, mondhatni tiszavirágéletű kapcsolatra számíthatnak, vagy kitartanak egy ideig egymás mellett, de ez a kapcsolat minden bizonnyal tele lesz konfliktusokkal.

Mivel a Bika egy igen szenvedélyes személyiség, ezért a fent felsorolt hozzájuk passzoló jegyekkel szinte minden esetben jól megtalálják a hangot és ha nem is mindig lobogó, de tartalmas és kellemesen szenvedélyes élet várhat rájuk. Ennek fő oka, hogy a Bak, a Szűz, a Rák és a Halak jegyében született emberek általában jól képesek alkalmazkodni, meg van bennük az a képesség, hogy kiválóan tolerálják és kezeljék a Bika szenvedélyességét, képesek megteremteni a Bika mellett is a teljes harmonikus életet.

Kíváncsi lenne a többi csillagjegyre is? Kattintson ide!