Szlovákiából jöhet a gáz július 1-jétől a magyar-szlovák gázvezetéken, miután a Magyar Energetikai és Közmű - szabályozási Hivatal kiadta az ehhez szükséges működési engedélyt is már. A Magyar Energetikai és Közmű - szabályozási Hivatal határozatára hivatkozva a Magyar Nemzet azt írta, hogy a csővezetéket üzemeltető, állami tulajdonú Magyar Gáz Tranzit Zrt. megkapta a szállítási, illetve a rendszer-üzemeltetői engedélyt.


Míg hiányban van vidéken, addig Közép – Európában emelni kell a keretszámot, viszont így sem kap állást körülbelül 60 – 70 ember. Országos viszonylatban még 140- nel is kevesebben jelentkeztek összesen, mint ami a meghirdetett keretszám volt. Viszont nagy a túljelentkezés egy régióban. Közép – Magyarországon és azon belül is Budapesten olyan sokan jelentkeztek a meghirdetett szakorvosi képzésre, hogy a keretszámot meg kellett emelni 30 százalékkal. 552 ember pályázott a Semmelweis Egyetem régiójában, ahol ezzel szemben csak 322 rezidensi helyet hirdettek meg. A többi régióban pedig gy emelték a létszámot, hogy átcsoportosításokat végeztek, ám a fennmaradó üres helyekre még mindig lehet pályázni.

 

Egyre több biztosító tevékenykedik a hazai piacon, egyre nagyobb a kötelező biztosítás kínálata, és egyre nehezebb dönteni. Emellett egyre felgyorsultabb az életünk, tehát egyre kevesebb időnk van egy esetleges döntést meghozni, a részletek után menni. Még jó, hogy a biztosítási megoldások szélesedésével egy időben az internetes biztosítás közvetítés is fejlődik. Azonban felmerülhet az ügyfelekben a kérdés, hogy az interneten kötött biztosítás mennyire biztonságos, és biztosan kapunk csekket?

 

Aki az aranykalászos gazdaképzésen vesz részt, igen széles körű tudással léphet ki majd az iskolapadból, hiszen ezen oktatás szinte minden ágazatára kiterjed a gazdálkodásnak.


Gyakran olyan dolgoktól szeretnénk megszabadulni a vezetékeken keresztül, melyeknek semmi keresnivalójuk ott és bizony dugulást okoznak. Pl.: elhasznált zsírt vagy ételmaradékot még melegen a lefolyóba vagy a WC-be öntjük bele. Ilyenkor dugulás következik be, ami már sajnos otthoni házi praktikákkal nem orvosolható.


Napjainkban már nagyon fontos feladat a gazdaság hátterében tevékenykedő szállítmányozó illetve raktározó cégek működésének segítése. Mivel a növekvő társadalom, folyamatosan növekvő igényeket követel, ezáltal az áruházakat napi szinten szükséges ellátni termékekkel valamint árucikkekkel. A logisztika kifejezés ezt foglalja magába. A logisztika a görög logosz szóból származik, jelentése értelem, számítás, tervezés, ok. Ahhoz hogy e vállalatok el tudják látni a nagyobb megrendelőket termékekkel, raktárra van szükségük, ami bizony költségekkel jár. A költséghatékonyság érdekében kell nekik a segítség.

 

Bizonyára Ön is érezte már azt, hogy szeretné megváltoztatni jelenlegi munkahelyét. Ennek számtalan oka lehet. Például az ember többre vágyik, mind kihívásban, mind fizetésben. Esetleg olyan kollégákkal dolgozik együtt, akikkel nem szívesen osztja meg a mindennapjait és akik társaságában nem érzi jól magát. De az is előfordulhat, hogy a munkavállaló nincs túl jó kapcsolatban a főnökével, ami szintén megmérgezheti az ember mindennapjait.


A közösségi cég részvényei egyáltalán nem hagytak alább, így friss csúcsra emelkedett az árfolyam a héten. Kitűnő formában van a Facebook részvénye, januárban volt a legerősebb negyedéve. Ehhez hozzásegítette a mobil hirdetések, melyek több mint 2/3-os részesedést ért el a teljes értékesítésből. Pedig 3 évvel ezelőtt még semmi bevétele sem volt ebből a tevékenységből. Idén még további növekedést várnak a hirdetési üzletágban.

 

A csillagjegyek közti összeillés az asztrológiának egy külön tudományága, melyet szinasztriának neveznek. Ennek lényege, hogy két személy találkozása során vajon tudományos alapon összegyeztethető-e a két jegy mindenféle tulajdonsága, vagy az lesz az eredmény, hogy jobb egymást messziről elkerülni. Nézzük, a szinasztria szerint ki illik a Bikához? Mivel a Bika szülötte igen válogatós érzelmi téren, ráadásul a kapcsolataiban a tökéletes partnert keresi, ezért nem egyszerű számára megtalálni élete során a minden szempontból megfelelő partnert. Az érzéseinek, érzelmeinek gyakran nem, vagy csak nagyon nehezen képes hangot adni, az effajta kifejező eszközök tára nála igen hiányos. A legmegfelelőbb társ a Bika számára az, aki vele szinte teljes mértékben azonosan gondolkodik a világ dolgairól. Ha megállapodik, kitartó és családközpontú, az érzelmeket mindenkor az anyagi javak elé helyezi.